Alla inlägg under juni 2010

Av Rose-Marie Nordgren - 10 juni 2010 20:20

Tjaha... så var det med det!

 

Nu blev det som vi befarade... Oliver har fått vattenkoppor!

Men det är nog bara bra! Lika bra att få gjort det medans man är liten!

 

När jag väckte Oliver i morse fick jag ju se alla kopporna! Och detta på skolavslutningsdagen också!! Typiskt värre...

 

Ringde till skolan för att berätta hur läget var, men de tyckte ändå vi skulle komma. Avslutningen var ju ändå ute. Sen så är nog skadan redan skedd... det är ju inte Oliver som är först i skolan med det, så det finns latent ändå.

 

Vi gick och jag ska säga i ärlighetens namn att Oliver inte såg allt för road ut... Men han skulle gå... envetenkula!

Till avslutningen kom svärfar Lars och svärmor Gunnel. Så trevligt och uppskattat!   

Villy var ju fortfarande iväg på jobb, så han missade ju eventet.

 

           

En måttligt road Oliver, sen lite fika i gröngräset med farmor och farfar, fått en fin ros av fröken och sen en tur till mormor och morfar och bjöd på en tårtabit!

 

Mammas lille krigare har stått ut hela dagen... och nu på kvällen kom febern som ett brev på posten... Inte dåligt vad prickar han har överallt heller... rygg, bål, ansikte, nacke, hals, armar, ben... you name it! Stackarn... han blir nog i klass med Alva!

I morgon ska jag jobba, men Oliver ska inte till fritids... utan till mormor och morfar... hans tur med lite quality time!

 

Villy kom hem ikväll och det var ju en överasskning! Trodde han skulle komma hem i morgon. Gott att ha honom hemma.

 

Ska väl ta och vara lite social innan läggdax.

 

Natti  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Av Rose-Marie Nordgren - 8 juni 2010 20:48

 

God kväll!

 

Nu är det kväll igen och dagarna går så fort att man knappt hinner fundera...

 

Dagen har ju innehållt, med en risk för att låta tjötig... det vanliga! Lämna på dagis/fritids, jobb, hämta på dagis/fritids... sen inte nog med det var det dags för att köra mamma och pappa till Vårdcentralen, apoteket och affären... Äntligen fick pappa gjort sina Varanprover och jag fick frågat sköterskan i kassan om det gick att skaffa ApoDos som gör att pappsen kan hålla reda på sina mediciner bättre... Han skulle få en läkartid som var utsatt för att få ordning på medicinerna och förhoppningsvis ett bättre system än det han har kört med på egen hand...

 

Phahaha! Eeeeh... det kan nog inte bli annat än bättre isåfall... ja, herregud... di gamle behöver en hjälpande hand.

 

Kan ju inte fortgå så här mer. Ena dagen har han tagit all sin dags förbrukning av medicin kl. 15, andra dagen kanske kl. 20... inget bra...

Men nu får vi hoppas på detta och att jag ska ha tid att köra honom den dagen som det är dax för läkarbesöket.

 

Mamma fick tagit ut sin medicin för KOL och jag fick köpt Munsönderfallande Alvedon för barn... ja, det var ju så dagen egentligen började.     

 

 

Dagen började så lugnt och stilla... gick upp tidigare än jag brukar... KORS I TAKET! Oliver och Alva var ju lika sega som vanligt att få upp. Inget ovanligt med det... Men när jag och Alva stod i hallen färdiga för att gå (som vanligt), kom Oliver ner och sa att han hade ont i huvudet och det kan jag säga att det hör inte till vanligheterna! Jag fick gå in och rota efter Alvedon, vilka jag inte hittade!!!! Höll på att bli tokig!

Stackarn fick allt gå till skolan utan tablett.   

Behöver väl inte säga att jag kände mig gaaaaaanska sen till jobbet! MORR! Stressiga mornar är nog det värsta jag vet!

 

Men blev på bättre humör under dagen.   

 

Han  hade fortfarande lite ont i huvudet när jag hämtade honom från fritids, men fick sin tablett nu på eftermiddagen och vi får väl se om det går över på stackarn...

 

Bara det nu inte är nåt på g... vill ju inte ha mer vattenkoppor här i huset... och speciellt  inte nu innan avslutningen!!!!

 

Juhupp... fick handlat lite inför avslutningen... lite bullar, dammsugare och fruktsoda till picknicken i gröngräset! Picknicken är bruklig efter uppträdanden och skönsångerna!

  "Du ska inte tro det blir soo-ooommar, ifall inte nån sätter fart..."  

Härligt med sommarlov! Det är barnen värda, så som de kämpar i skolan.

 

Efter all uppståndelse bland sköterskor och Ica-handlare åkte vi vidare till mamsen och papsen och fikade en sväng... tror att det är uppskattat... de är så ensamma.

Men ibland så orkar inte jag vara den som tar allt... men missförstå mig inte... jag gör allt för dem, men ibland behöver även jag en paus! Tror jag... eller?!

 

  

Hade varit skönt att rensa tankarna från allt negativt och ta en promenad i skog och mark med mina älsklingar! De är mitt allt!        

 

 

Nä... nu har jag nog svamlat så det räcker och blir över...

Ska ta och dricka upp mitt kaffe och sen krypa till kojs och prata med Villy innan jag sluter korkgluggarna!

 

Puss

 

 

 

 

 

Av Rose-Marie Nordgren - 7 juni 2010 21:26


Ja, dagen började med regn, regn och åter regn!

Men vad spelar det för roll när man ändå varit inne hela dagen och arbetat!?

Man får väl trösta sig med det och att naturen faktiskt behöver lite vätska mellan varven...

 

 

Villy åkte iväg på montage igen... i Linköping. Saknar dig... puss! Vet att du läser!   

 

Min lille godbit...   

 

  

Bara MIN goding! Här precis hemkommen från sin tur med rullskidorna!

Mmmums för den karln i trikåer!!   

 

 

Alva har gått sin första dag på dagis sen alla dessa vattenkoppor och tack gode gud för att det är över!! Men nu är det gjort!

Oliver har en härlig halv skolvecka framför sig, med sånginlärning och städning på schemat. Inga läxor!!! Han är i sitt ässe!

 

Jodå... inte mycket som hinner hända en måndag, när man är ensam med barnen och har jobbat hela dagen... Men det är som vanligt det där med att fixa middag när man kommer hem efter jobbet. Upp och hoppa, lämna, jobba, hämta, middag, umgås, nattrutiner och sooova... och samma visa nästa dag!

 

Nu sover mina änglar och just nu väntar jag på att Villy ska höra av sig... via msn, så att man kan skriva ett par rader innan sänggåendet.

 

Har faktiskt hunnit med en kopp kaffe i solen som vågade titta fram förut, tillsammans med Katarina och Johan. Alltid trevligt!

 

Solen skiner fortfarande och hoppas på att det är lika gott i morgon... även om man jobbar så måste jag nog erkänna att det inte skadar med sol även då... Vi får väl se vad dagen har i sitt sköte...

 

  

Vy från sovrumsfönstret... sooool!!  

 

 

  

Älven ligger som en blank spegel...

 

 

Nu så... pratar med Villy och snart är det dax för sängen...

 

God natt på er därute! Kram

 

 

Av Rose-Marie Nordgren - 6 juni 2010 13:29

Ja, verkligen!

 

Här sitter jag nu och bloggar i solen och det känns ju helt fantastiskt!

 

Jag längtar efter semester nu! Solen och salta vindarnas ö... Öland... Den vackra sanden som strilar mellan tårna... Åhh! Härligt! Men måste erkänna att det är allt underbart här hemma på våran egna lilla täppa på baksidan!

 

I går började vi dagen med att åka upp till Torp i Uddevalla och jaga lite kläder och skor till barnen, sen tog vi en liten fika på Briggen... mys! Det är så fantastiskt nu när Alva kan fika utan att vi måste planera in att ta med till henne... Det har alltid varit så för oss att vi hellre avstått att gå in på fikaställen trots att blodsockret kanske legat i bott och istället skyndat oss hem... men det ser inte ut så längre! Det fanns yohurt till henne och hon blev ju himla nöjd!

 

      

Mys med pappa är ju inte fel...

 

     

Mammas spellivink...

 

Efter allt shoppande och fikande så bar det iväg till Villys bror Bryan som firade sin födelsedag ett par dagar i förväg... Grattis till honom! Hela 30 år!

 

  

      Grattis grattis gamle man!   

 

Sen var det snabba ryck hem för att ha grillkväll hos Katarina och Johan!

Alltid lika trevligt att träffa dem!

 

Grillat kött och korv, sallad och färskpotatis stod på menyn... mumma! När maten var slut och allt i övrigt bortplockat kom Stefan på besök och där är inga sura miner där inte! Haha! Han är för härlig alltså! Med sitt bullrande skratt kan han få vem som helst på gott humör!   

Öl och vin flödade och faktiskt försvann bekymren för en stund.

 

Kan ju sammanfatta lördagen som en bra dag! Hann ju med ganska mycket måste jag säga.

 

Får se vad resten av denna dagen har i sitt sköte...

 

Ha en härlig fortsatt sommardag!

 

 

 

 

 

 

 

Av Rose-Marie Nordgren - 4 juni 2010 18:32

 

Hej där!

 

Här sitter jag med ett glas rött och med potatisgratäng och lax i ugnen... mmm... gott ska det bli!

 

Sommaren är häääär! Fattar ni!? Nu kan man sitta ute i det härliga vädret och lapa sol.

 

Villy sitter på baksidan i en solstol och läser dagens tidning och gottar sig. Tycker jag verkligen han kan unna sig. Han har ju klippt mammas och pappas gräsmatta idag... den är ju inte liten direkt... det är ju ett par timmars arbete.

 

Måste erkänna en sak... är lite deppig idag... känns just nu som om jag inom snar framtid kommer att hamna i ett stort svart hål om detta håller i sig... pappa... lilla pappa...

Han vägrade åka med till vårdcentralen på sin provkontroll... han äter Varan och måste ta prover för att kolla upp värdena.

 

Mamma är hur nerdeppad som helst... pappa bara gnäller och börjar nog bli senil eller något... hur dåligt samvete får inte jag när jag inte kan finnas där till 100% hela tiden!!!!? Mamma sa i bilen när jag körde henne för att handla: "Jag önskar att jag inte fanns mer... det finns ingen glädje i livet längre"!!! VAAAA!? Vad skulle jag svara på det!?   

 

Faaaaan, man blir ju för fan helt knäckt av sådana grejjer... Förstår samtidigt mammas frustation att hon inte kan komma nånstans utan mig. Hon vill så gärna flytta från huset och det tycker jag att de ska göra!! Men pappa är om jag får säga det själv... en egoist. Men jag menar... han klarar sig ju för sjutton inte själv! Mamma får hjälpa honom att sätta på sig kläder och tvätta håret på honom od... det är inte ett drägligt liv på gamledár...

 

Ska försöka njuta av helgen och sommaren som äntligen tittat hit... har ju lite att se fram emot! Bryan, Villys bror har ett litet partajs i morgon för han fyller 30 år nästa vecka, sen på kvällen blir det grillkväll hos Katarina och Johan... hoppas på att få glömma alla bekymmer för en stund.

 

Mamma och pappa! Jag älskar er! Hoppas ni förstår att jag gör mitt bästa och att även jag har mitt egna liv!! Puss på er!   

 

  

Pappa och mamma... de börjar bli lite skruttiga... men fina ändå! 

 

Nu ska jag försöka njuta av sol och familj...

 

Puss på er.   

 

Presentation


☆•*¨*•.¸¸❤ Kvinna, mamma, glädje och sorg.
Livet helt enkelt.❤¸.•*¨*•☆

Fråga mig

0 besvarade frågor

Skriv gärna ett par rader!

Klocka

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2010 >>>

Sök i bloggen

Väder och vind

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards